DESTINACIJA

Slika

PETROVAC

Petrovac je udaljen 28 km od Tivta, 12 km od Budve, 38 km od Podgorice i 20 km od Bara (vazdušne linije).

Raspolaže sa dvije plaže: Glavna plaža (tzv. petrovačka plaža) je na 800 m dugačka, druga plaža Lučice nalazi se na 500 m jugoistočno od centra grada i proteže se dužinom od 200 metara. Otprilike oko 100 m zapadno od obale nalaze se dva ostrva "Katič" i "Sveta Nedjelja", koja posebno doprinose atraktivnosti grada. Osim toga, na sjeverozapadu Petrovca nalazi se mala luka kao i zamak "Kastio".

Playa

PLAŽA

Privatna hotelska plaža je na raspolaganju svim gostima hotela po sniženim cijenama. Rezervacija je neophodna za svaki dan boravka.
Plaza 02
Plaza 03
Plaza 04
Plaza 05
Plaza 06

AERODROM PODGORICA

Najveći crnogorski aerodrom »Podgorica« nalazi se oko 45 km, sjeveroistočno od Petrovca, do kojeg se, tunelom »Sozina«, može stići za 40 min.

Nacionalni avio prevoznik-»Montenegro Airlines« trenutno ima u ponudi letove za Beograd, Beč, Cirih, Frankfurt, Ljubljanu, Rim i Pariz. Od prošle godine, Crna Gora je otvorila vrata i za low-cost letove tako da je povezana sa Berlinom, Minhenom, Briselom, Londonom, Stokholmom, Moskvom, Milanom, Kievom.

PODGORICA AERODROM

45 KM

AERODROM TIVAT

Na samo 28 km vazdušne linije, sjeverozapadno od Petrovca, nalazi se aerodrom Tivat, koji se, u glavnoj sezoni, uglavnom upotrebljava za čarter letove.

Preko cijele godine, crnogorska kompanija Montenegro airlines i srpska kompanija „Air Serbia“ povezuju aerodrome Tivat i Beograd sa više evropskih i svjetskih destinacija.

TIVAT AERODROM

38 KM

AERODROM DUBROVNIK

Aerodrom Dubrovnik, u Hrvatskoj, je udaljen 82 km sjeverozapadno od Petrovca i gotovo da nema veceg evropskog grada da nije povezan sa njim low-cost letovima.


DUBROVNIK AERODROM

82 KM
Crna Gora

Crna Gora – ljubav na prvi pogled

Dramatični inspirativni i strasni ples prirode na jednom mjestu odigrava se tu u Crnoj Gori, maloj zemlji na Mediteranu koja se graniči sa Hrvatskom, Srbijom, Italijom i Albanijom.
To je zemlja kontrasta i prirodnih kontradiktornih fenomena. Divne planine sa sniježnim kapama i u ljeto nadvijaju se nad morem koje dostiže temperaturu do 25 stepeni... More je ljeti ponekad toplije od vazduha na planinama. Lagana, topla mediteranska noć pada na obalu dok vjetrovi fijuču na brdima iznad mora. Od mora do gora stiže se za sat-dva udobne i lagane vožnje automobilom... Od nulte tačke i vazduha koji miriše na jod, čempres, ruzmarin, lovor, leander... do nadmorske visine do 2.523 m u Nacinalnom parku Durmitor (jedan od pet nacionalnih parkova u Crnoj Gori), razrijeđenog vazduha, i mirisa borova, livadskog cvijeća i ljekovitih trava i temperature niže za desetak stepeni stižete kad god poželite da promijenite slike u oku.
A na tom kratkom putu na svakom novom pređenom kilometru čeka vas iznenađenje.
Brzinom filmske trake smjenjuju se nestvane slike, dinamikom nemogućih promjena: pitoma obala, brze i bistre rijeke, surovi kanjoni, mirna jezera, neukroćene planine... Bilo da je prelazite automobilom, biciklom, motociklom... Crnu Goru doživjećete kao ljepotu različitosti na malom prostoru, kao zagrljaj nespojivog, poput one nemoguće, no najveće ljubavi, kako to samo priroda može da stvori. Takva vam je Crna Gora priroda je jednostavno voli. Zato ljudi lako zavole Crnu Goru. To vam je ta ljubav čovjeka i prirode, neraskidiva: ljubav na prvi pogled.

Petrovac na moru - brižljivo sačuvan komad raja

Nekadašnje mjestašce ribara i pomoraca sa istorijom koja je rasula tragove svud po njemu od rimskih mozaika iz 3. vijeka do venecijanske tvrđave Kastel Lastva iz 16. vijeka po kojoj se mjesto nekad zvalo, danas je ekskluzivno mjesto za odmor na Jadranu – Petrovac. Nalazi se na crnogorskoj obali između gradova Bara i Budve, udaljen od glavnog grada Podgorice 45 kilometara. Oko 300 dana ovo mjesto je obasjano Suncem. Stoljetne borove šume, mediteransko rastinje, čarobna mješavina mirisa joda i bilja, stabla maslina, nara, limuna, narandži, lovora, šum talasa i od buke sačuvani mir obale ovo mjesto čine autentičnim i posebnim.

Sačuvana tradicija ribarenja i starih običaja prikazanih kroz folklor mještana, kao i gastro ponudu podneblja koju karakteriše uvijek svježa, zdrava hrana sa sastojcima iz mora i i iz domaće proizvodnje spremljena po lokalnim stogodišnjim recepturama, čine Petrovac i selom i gradićem.

Ljeti možete učestvovati u feštama – pučkim svečanostima koje su drevna tradicija tog kraja poput divne Petrovačke noći, svečanosti u slavu vina i ribe, koje mještani spremaju i dijele besplatno duž promenade svim posjetiocima grada - cijeli dan se uživa uz muziku i veselje do kasno u noć…. I tad, i svakog dana, u Petrovcu uživaćete u blagonaklonosti dobronamjernih i veselih domaćina. Osim tradicionalnih starih svečanosti, Dječijeg pozorišnog festivala i niza zabavnih i kulturnih manifestacija tu se održava i Petrovac Jazz Festival koji svake godine u avgustu ugosti majstore jazza iz cijelog svijeta – da, to je Petrovac za sve džezere na moru… Šetnjom gradskom rivom pored mora osjetićete autentični duh života mještana, vidjećete zanimljive radnje sa suvenirima, a u nekoj od konoba uvijek možete priuštiti sebi sjajan obrok sa ribljeg menija uz fantatična crnogorska vina autohtonih vinskih sorti… Šetnja primorskim gradovima Crne Gore je kao hod kroz vrijeme. Mistični prostori otvaraju um koji postaje radoznao, duh uzbuđen, a misli se talasaju dok slušate neku od legendi u kojima su najčešći sudionici nemoguće i nesrećne ljubavi, more i bogovi… A mjesto dešavanja tu gdje upravo stojite…

To je Petrovac - otkriveni ali neosrknavljeni biser Jadrana. Čuva tradiciju, ali ne zaostaje za savremenim standardima i vrijednostima komfornog života 21. vijeka. Petrovačke plaže Gradska i Lučice su plaže poput onih u skrivenim uvalama, čiste, mirne, sa pogledom na pučinu… Kad bi sa dvije boje slikali Petrovac to bi bile plava i zelena. Nebo, more, pučina plave se a pozadina se zeleni, odozgo planine posmatraju čarobni prizor na obali… Kažu da more nigdje tako ne “miriše” kao u Petrovcu… a zalasci sunca rađaju boje koje ga čine mističnim i oazom opuštanja i prepuštanja odmoru kakav sanjate, kakav zaslužujete. To je brižljivo sačuvan komad raja za vas.

Budva

17 KM

Kotor

40 KM

Bar

21 KM

Ulcinj

48 KM

prijavite se na newsletter

Prijavite se i budite uvijek u toku sa najnovijim i najpovoljnijim ponudama Hotela Riva
Ne brinite, mi nismo spameri!

društvene mreže

 

 

 

 

Kontakt

  • Obala bb; Petrovac; Crna Gora
  • +382 33 461339
  • + 382 68 059303
  • info@hotelriva.me
  • Mapa